Een nieuwe Docu Lab avond op donderdag 2 maart!

Twee jonge makers vertonen hun documentaires in de Pletterij, de thuisbasis van Docu Lab Haarlem.
Als eerste wordt “De normaalverdeling” van Josephine Drehmanns vertoond, en erna “Een vangnet uit liefde” van Susanne Opstal over het Sint Jacobs Godshuis.
Als extraatje is Xander Alferink (van het St. J. Godshuis) voor een nagesprek.
Het wordt een bijzonder en intiem programma, en dit alles begint om 20:00, tussendoor een pauze, en na afloop van elke docu is er een Q&A met de maker.
DO 2 maart 20:00 in de Pletterij: Lange Herenvest 122, te Haarlem
Over “Een vangnet uit liefde”:
Sommige goede daden krijgen te weinig aandacht. Anonieme schenkingen en nalatenschappen kunnen een enorme invloed hebben, maar die invloed wordt soms in relatieve stilte ontvangen. Een voorbeeld van zo’n invloedrijke nalatenschap is het Sint Jacobs Godshuis, de nalatenschap van Lysbeth Jan Bette Heinrixczoons. Wat in 1437 begon als een gasthuis voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela is nu uitgegroeid tot grootschalige liefdadigheidsinstelling die zich baseert op de zeven werken van barmhartigheid. Wat door de jaren heen hetzelfde gebleven is, is het opereren op de achtergrond. In deze film wordt dit onzichtbare vangnet in Haarlem zichtbaar.
Over “De normaalverdeling”:
Des te meer je afwijkt van het gemiddelde, hoe meer je je aan de rand van deze verdeling bevindt. ‘De Normaalverdeling’ is een korte documentaire over vier mensen die zich aan de rand van deze klokvormige grafiek bevinden. Josephine Drehmanns geeft de kijker de kans om in te zoomen in het leven van vier, naar haar mening, bijzondere mensen. Je krijgt inzicht in allerlei facetten van hun leven waarbij je wordt meegenomen in hun dagelijkse problematiek en emoties.

Author
Post date
Catagory
Event
Tags